Sposób przygotowania:
Lekki suflet z owocami leśnymi z brandy
1. Owoce wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładki mus (jeśli używasz mrożonych - przedtem należy je rozmrozić). Do musu dodałam brandy i wymieszałam. Na tym etapie można dodać łyżeczkę ksylitolu, ale owoce i bez tego są słodkie.
2. Białka ubiłam na sztywna piane i dodałam ksylitol.
3. Kokilki lekko spryskałam olejem w sprayu (1 kaloria), opcjonalnie można wsypać na dno pół płaskiej łyżeczki cukru i równo obtoczyć kryształki po ściankach obracając kokilkę. Do każdej kokilki łyżką nałożyłam po 1/4 części musu i 1/4 części białek.
4. Kokilki ustawiłam na malej blaszce i zapiekałam w temperaturze 190 stopni na złoty kolor, około14 minut.
2. Białka ubiłam na sztywna piane i dodałam ksylitol.
3. Kokilki lekko spryskałam olejem w sprayu (1 kaloria), opcjonalnie można wsypać na dno pół płaskiej łyżeczki cukru i równo obtoczyć kryształki po ściankach obracając kokilkę. Do każdej kokilki łyżką nałożyłam po 1/4 części musu i 1/4 części białek.
4. Kokilki ustawiłam na malej blaszce i zapiekałam w temperaturze 190 stopni na złoty kolor, około14 minut.