Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z pastą chrzanową
Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z solą. Dodać zimne pokrojone masło oraz żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki do schłodzenia na ok 30 minut.
Potem ciasto rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Foremką do babeczki wykroić koła z ciasta, następnie tym wykrojonym ciastem wylepić dokładnie foremki do babeczek.
Foremki z ciastem ustawić na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto się przyrumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i ułożyć na talerzu lub kratce aby wystygły. Wyszło mi 26 babeczek o średnicy 6 cm.
Przygotować pastę chrzanową. Do miski przełożyć zmielony ser. Dodać musztardę francuską oraz chrzan, ilość chrzanu wedle uznania jak lubimy ostre. Dodać także jogurt naturalny, ilość taką aby uzyskać konsystencję pasty. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem babeczki wypełnić pastą, ja wypełniłam za pomocą małej łyżeczki.
Babeczki wypełnione pastą dowolnie udekorować.
Potem ciasto rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Foremką do babeczki wykroić koła z ciasta, następnie tym wykrojonym ciastem wylepić dokładnie foremki do babeczek.
Foremki z ciastem ustawić na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto się przyrumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i ułożyć na talerzu lub kratce aby wystygły. Wyszło mi 26 babeczek o średnicy 6 cm.
Przygotować pastę chrzanową. Do miski przełożyć zmielony ser. Dodać musztardę francuską oraz chrzan, ilość chrzanu wedle uznania jak lubimy ostre. Dodać także jogurt naturalny, ilość taką aby uzyskać konsystencję pasty. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem babeczki wypełnić pastą, ja wypełniłam za pomocą małej łyżeczki.
Babeczki wypełnione pastą dowolnie udekorować.