Sposób przygotowania:
Ekspresowe kukurydziane babeczki (z filiżanki)
Do miseczki wsypuję mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia. Dodaję olej, mleko i mus jabłkowy (nadaje wilgotności babeczką). Mieszam składniki.
Przygotowuje 2 małe filiżanki. Do każdej wlewam ciasto do około 4/5 wysokości. Filiżanki z ciastem wkładamy do mikrofalówki ustawionej na moc 800 W.
Moje babeczki pieką się 2,5 minuty (, ale niektóre mikrofalówki wymagają zostawienia babeczek na czas 3 minut). Wskazówki: Po czym poznać, że babeczki są gotowe?
Babeczki wyraźnie urosną (będą wręcz wychodzić z filiżanki). Gotowe babeczki oprószam cukrem pudrem i posypuję posypką lub wiórkami z mlecznej czekolady.
Smacznego.
Przygotowuje 2 małe filiżanki. Do każdej wlewam ciasto do około 4/5 wysokości. Filiżanki z ciastem wkładamy do mikrofalówki ustawionej na moc 800 W.
Moje babeczki pieką się 2,5 minuty (, ale niektóre mikrofalówki wymagają zostawienia babeczek na czas 3 minut). Wskazówki: Po czym poznać, że babeczki są gotowe?
Babeczki wyraźnie urosną (będą wręcz wychodzić z filiżanki). Gotowe babeczki oprószam cukrem pudrem i posypuję posypką lub wiórkami z mlecznej czekolady.
Smacznego.