Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te ciasteczka nie są typowe i kruche - są miękkie i niezwykle delikatne. Nadają się zarówno dla małych dzieci, jak i dla osób na diecie lekkostrawnej. Nie zawierają dodatku białego cukru - są słodzone bananami i daktylami.

Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Płatki owsiane zalać gorącą wodą najwyżej 1cm ponad powierzchnię płatków. Nakryć i odstawić do ostygnięcia.

Połowę płatków zmiksować z przejrzałymi bananami, jajkami oraz daktylami pozbawionymi pestek.

Masę połączyć z pozostałymi płatkami owsianymi oraz mąką owsianą i dokładnie wymieszać.

Ciasto układać niewielkimi porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec 15 minut w temp. 170℃



Ciasteczka można jeść lekko ciepłe.
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Płatki owsiane zaparzyć gorącą wodą i odstawić.
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Połowę płatków zblendować z bananami i jajkami.
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
W trakcie miksowania dodać wypestkowane daktyle.
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Ciasto połączyć z pozostałymi sparzonymi płatkami.
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Masę układać niewielkimi porcjami na papierze do pieczenia.