Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiano-bananowe z daktylami
Płatki owsiane zalać gorącą wodą najwyżej 1cm ponad powierzchnię płatków. Nakryć i odstawić do ostygnięcia.
Połowę płatków zmiksować z przejrzałymi bananami, jajkami oraz daktylami pozbawionymi pestek.
Masę połączyć z pozostałymi płatkami owsianymi oraz mąką owsianą i dokładnie wymieszać.
Ciasto układać niewielkimi porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 170℃
Ciasteczka można jeść lekko ciepłe.
Połowę płatków zmiksować z przejrzałymi bananami, jajkami oraz daktylami pozbawionymi pestek.
Masę połączyć z pozostałymi płatkami owsianymi oraz mąką owsianą i dokładnie wymieszać.
Ciasto układać niewielkimi porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 170℃
Ciasteczka można jeść lekko ciepłe.