Sposób przygotowania:
Babeczki dyniowo - czekoladowe
Na początek przygotować formę do muffinek, papilotki lub foremki silikonowe i dwie miski. Do jednej z misek wsypać suche składniki czyli proszek do pieczenia, mąkę i cukier potem dodać posypkę do ciast i zetrzeć do tej miski na tarce o drobnych oczkach obraną dynię. Wszystko delikatnie przemieszać do lekkiego połączenia się składników najlepiej widelcem. Do drugiej miski wlać mleko, olej i wbić jajka i też wymieszać tak samo widelcem. Do miski z płynnymi składnikami przesypać sypkie i wymieszać szybko widelcem ( ciasto na babeczki najlepiej miesza się właśnie widelcem ). Gotowe ciasto nakładać do foremek silikonowych ( lub papilotek ) umieszczonych we wgłębienia formy do muffinek ( na 12 sztuk ). Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem ( ale nie jest to konieczne ).
monikaT83
zewa
dzięki :)