gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 847]

Babeczki kakaowe z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepyszne babeczki, które zapewne zasmakują nie tylko dzieciom. Robi się je szybko i są naprawdę bardzo proste.

Babeczki kakaowe z jagodami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Babeczki kakaowe z jagodami

 

  • 50 dag mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 jajka
  • 15 dag jagód

Sposób przygotowania:

Babeczki kakaowe z jagodami
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli to możliwe można przesiać je przez sito. Dodać także kakao.

Olej wymieszać z mlekiem i dodać do sypkich składników. Zmiksować. Pod koniec dodać cukier i jajka. Całość dokładnie wymieszać.

Do papilotek przełożyć po łyżce ciasta, następnie wsypać po kilka jagód i przykryć łyżką masy. Piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Babeczki kakaowe z jagodami
Na sam początek przygotować masę kakaową.
Babeczki kakaowe z jagodami
Następnie do papilotek przełożyć po łyżce masy
Babeczki kakaowe z jagodami
Na ciasto przełożyć po kilka sztuk jagód.
Babeczki kakaowe z jagodami
Przykryć po łyżce masy kakaowej i piec w piekarniku.
Babeczki kakaowe z jagodami
Babeczki kakaowe z jagodami- bardzo dobre.
Babeczki kakaowe z jagodami
Babeczki kakaowe z jagodami- bardzo dobre.

Tagi:

jajko jajka