Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowe z kremem i mandarynkami
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, kakao, żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do foliowego woreczka i odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce. Rozwałkować, wylepić posmarowane tłuszczem foremki do babeczek, ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 12-15 minut. 1/2 galaretki rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia.krem pomarańczowy Drugą połowę galaretki rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody, przestudzić. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. 1/3 śmietanki zagotować, powoli gorącą wlewać do żółtek ciągle ucierając, ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić, dodając przestudzoną płynną galaretkę (rozpuszczoną w 1/3 szkl wody), połączyć z żółtkami. Dodać likier, wymieszać. Krem włożyć do szprycy i ozdobnie wyciskać na zimne babeczki. Na wierzchu ułożyć cząstki mandarynek i polać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki do stężenia.