Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowe z jabłkami
Mąki wymieszałam z kakao, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem - przesiałam. Jabłka obrałam i pokroiłam w dużą kostkę. Jajka ubiłam mikserem z cukrem na bardzo puszystą masą. Dalej, mieszając już łyżką , dodałam olej i składniki sypkie - starannie, ale delikatnie wszystko połączyłam. - wmieszałam kawałki owoców.Ciasto nakładałam do muffinkowej formy spryskanej lekko tłuszczem. Wierzch każdej babeczki posypałam cukrem perlistym. Piekłam 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
zbysiowa
zewa
zbysiowa
Babeczki to albo te kruche z masami, albo ucierane,pulchne...do muffin miesza się osobno sypkie składniki, osobno mokre, i miesza, nawet niestarannie, ciasto może być grudkowate:) Tak czy siak wszystkie wersje uwielbiam ..chociaż muszę unikać;DD
zewa
a to znaczy, że ja muffinki piekę a nie babeczki. Bo zawsze robię tak jak piszesz, mieszam osobno suche i mokre i nie mieszam dokładnie.