Sposób przygotowania:
Babeczki orkiszowo - marchewkowe
Jajka ubić z cukrem do białości, następnie dodawać partiami maki ze spulchniaczami, olej, sol, miksował by powstało gładkie ciasto. Na końcu dodać marchewkę, wymieszać. Włączyć piecyk i ustawić temperaturę na 180 stopni C. Łyżką do lodów (lub swoim sposobem) napełniać papilotki do babeczek. Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około 20-25 minut. Lub do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone babeczki są bardzo dobrze wyrośnięte, pulchne i mięciutkie. Jeśli chcemy nałożyć krem, to najpierw musimy odciąć wyrośnięte górki ,które włożone do papilotek będą mniejszymi babeczkami. I na nie również możemy nałożyć krem :) Żeby zrobić krem, trzeba zmiksować ze sobą serek, cukier i jogurt. I gotowe. Krem nałożyć na babeczki i udekorować według własnego pomysłu. Smacznego !
Netka