Sposób przygotowania:
Walentynkowe babeczki marchewkowe
Zaczynamy od wymieszania mąki z kaszą i proszkiem do pieczenia. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy wszystkie składniki oprócz śmietanki, żelatyny i galaretki i mieszamy do ich połączenia. Ciasto przekładamy do małych papilotek i pieczemy ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorączej wody. Śmietanę przelewamy do garnka i podgrzewamy. Do podgrzanej smietanki wlewamy żeltynę i wsypujemy galaretkę. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy. Gdy masa galaretkowa zacznie tężeć nakłdamy po łyżeczce na ostudzone babeczki. W każdą babeczkę wkładamy ozdoby czekoladowe.
-Natka-
szpileczka
To zapraszam do mnie, jakaś babeczka się zawsze znajdzie dla Ciebie ;-)