Sposób przygotowania:
Babeczki marchewkowe z kremem
Na ciasto: Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zmieszać z mąką, proszkiem i sodą. W osobnej misce zmiksować olej, cukier i jajka. Potem dodać zmieszane ze sobą suche składniki i miksować dalej do połączenia składników. Na masę: Mleko wlać do garnuszka i gotować, aż zacznie wrzeć. W osobnej misce wymieszać żółtka z cukrami i mąką, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie zdjąć z ognia mleko i dodać połowę do żółtek, które następnie wymieszać z mlekiem. Powstałą masę dodać do reszty mleka i zagotować cały czas mieszając, aż do powstania puddingu. Zdjąć z ognia, przykryć folią i schłodzić. Gdy masa jest schłodzona, należy ją lekko podgrzać do temperatury pokojowej i wymieszać. Utrzeć masło na puszystą pianę i dodawać powoli pudding. Zmiksować do połączenia składnikówPrzygotować formę do babeczek i wyłożyć ją papilotkami. Nalać ciasta do 1/3 wysokości dać trochę kremu i przykryć masą do wysokości 2/3 papilotki. Piec w temperaturze 180 stopni, przez ok. 25 min