Sposób przygotowania:
Babeczki ryżowe z wiśniami
Zagotuj mleka z 1,5 łyżki cukru, cukrem waniliowym, skórką pomarańczy i szczyptą soli. Wsyp ryż i gotuj na małym ogniu ok .30 minut. Wyjmij skórkę pomarańczową. Żelatynę namocz i dodaj do ryżu. Białko ubij z reszta cukru na pianę, wymieszaj z gorącym ryżem i odstaw do ostudzenia. Kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj ze schłodzonym ryżem. 4 pucharki opłucz zimną wodą i napełnij ryżem. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny, aby ryż zastygł. Z wiśni usuń pestki. W głębokim naczyniu podgrzewaj cukier puder, aż się skarmelizuje. Dodaj cynamon i wiśnie, wlej likier oraz wino i wymieszaj. Zdejmij garnek z ognia i do owoców dodaj masło. Schłodzony ryż wyjmij z foremek i podaj z syropem wiśniowym.