kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

babeczki waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pyszne lecz bardzo kaloryczne babeczki

babeczki waniliowe

Składniki:

babeczki waniliowe

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 500 ml mleka
  • 125 gram kremówki
  • cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • 50 gram cukru
  • 40 gram maki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

babeczki waniliowe
z ciasta francuskiego wycinamy koła i wkładamy do małych natłuszczanych foremek.
mleko gotujemy z cukrem, żółtka+budyń i mąkę mieszamy by nie było grudek. dodajemy do mleka gotując budyń.



babeczki napełniamy kremem i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.

Tagi:

ciasto mak