Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniem i owocami w syropie
Posiekać tłuszcz z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki, do środka włożyc budyń (ugotowac, aby był dość gęsty). Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Owoce ymuć i obrać. Wsypać (kazde osobno) do małego garnuszka. Lekko podlac wodą (żeby się nie przypaliły, a po chwili puszczą sok). Chwilę pogotowac i wsypac cukier żelujacy lub żelatynę (ilość w zależności jak gęste chcemy owoce). Pogotować aż woda wyparuje, a owoce zmiękną. Nakładac na upieczone babeczki.
Smacznego:)
Owoce ymuć i obrać. Wsypać (kazde osobno) do małego garnuszka. Lekko podlac wodą (żeby się nie przypaliły, a po chwili puszczą sok). Chwilę pogotowac i wsypac cukier żelujacy lub żelatynę (ilość w zależności jak gęste chcemy owoce). Pogotować aż woda wyparuje, a owoce zmiękną. Nakładac na upieczone babeczki.
Smacznego:)