Sposób przygotowania:
Ciasto maślankowe (szybkie i zawsze się udaje)
Jajka wyjmuję z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem. Ubijam je z cukrem waniliowym i zwykłym, aż będą bardzo puszyste, Wtedy dodaję maślankę, olej i proszek do pieczenia i jeszcze chwilę razem miksuję.
Blachę smaruję masłem, oprószam mąką. Wylewam ciasto, wstawiam blachę do piekarnika (180 stopni C, bez termoobiegu) i piekę ok. 45 minut.
Po ostudzeniu posypuję ciasto cukrem pudrem.
Blachę smaruję masłem, oprószam mąką. Wylewam ciasto, wstawiam blachę do piekarnika (180 stopni C, bez termoobiegu) i piekę ok. 45 minut.
Po ostudzeniu posypuję ciasto cukrem pudrem.
Asdfghjkl
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2