Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1009]

Babeczki z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie babeczki to dobry pomysł na prosty w wykonaniu deser z wykorzystaniem świeżych, pachnących jagód.

Babeczki z jagodami

Składniki:

Babeczki z jagodami

 

  • jajka 3 szt
  • cukier 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • olej 1/2 szklanki
  • mleko 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olejek rumowy 1 opakowanie
  • jagody 1,5-2 szklanki

Sposób przygotowania:

Babeczki z jagodami
Ubijamy jajka z cukrem. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na przemian z olejem i mlekiem. Dodajemy olejek rumowy. Wlewamy połowę ciasta do foremek na babeczki, wykładamy jagody i zalewamy je resztą ciasta.

Wierzch posypujemy owocami i delikatnie wciskamy je w ciasto. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy babeczki i pieczemy je około 20 minut.