Sposób przygotowania:
Owsiane babeczki z jagodami i migdałami
W jednej misce łączymy ze sobą płatki owsiane, otręby owsiane i obie mąki, sodę i kakao. W drugiej misce łączymy olej, jajko, mleko, aromat migdałowy i cukier. Mieszamy wszystko dokładnie aż cukier się rozpuści. Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2-3 minuty, a następnie obieramy ze skórki i drobno siekamy. Następnie do suchych składników dodajemy oczyszczone jagody i posiekane migdały, mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy tylko do zawilgotnienia składników. Masą wypełniamy formę do muffinek (12 babeczek). Pieczemy około 25 minut w temperaturze 160 stopni. Takie babeczki są idealnym rozwiązaniem na śniadanie, a także zdrowy deser. Polecam szczególnie dzieciom do szkoły zamiast batoników, Smacznego :)
2milutka