Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 2
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy miękkie masło (ale nie roztopione!) i siekamy nożem, następnie dodajemy jajka, wodę, cukier waniliowy oraz trzcinowy i sól – wyrabiamy na jednolite ciasto, lepimy kulkę i wkładamy do zamrażarki na 40 minut, następnie rozwałkowujemy na grubość 3 mm, wykrawamy kółka większe od foremek i przekładamy na foremki do babeczek, nakłuwamy widelcem spód babeczek i uzupełniamy ziarnami i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez około 20 minut, wyciągamy ziarno i wkładamy do zarumienienia. Krem: 600-650 ml mleka zagotować, w pozostałym mleku rozrobić budyń z cukrem, wlać na mleko i energicznie mieszać do momentu powstania budyniu, odstawić do ostygnięcia, następnie przełożyć do miski, dodać masło i serek i dokładnie zmiksować (jeżeli jest zbyt mało słodkie dodajemy cukier puder), masę budyniowa nakładamy na wystudzone babeczki, dodajemy owoce i posypujemy posypką czekoladową. Wstawiamy do lodówki na około godzinę.