szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

babeczki z kremem i dżemem morelowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

babeczki z kremem i wiśniami kandyzowanymi oraz dżemem morelowym

babeczki z kremem i dżemem morelowym

Składniki:

babeczki z kremem i dżemem morelowym

 

  • 12 gotowych kruchych babeczek
  • 200 g masła
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • kilka łyżek dżemu morelowego
  • gorzka czekolada
  • 12 kandyzowanych wiśni

Sposób przygotowania:

babeczki z kremem i dżemem morelowym
Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Masło utrzeć razem z cukrem na puszystą masę, powoli dodawać do masy rozpuszczony napój kawowy. Dżem morelowy lekko podgrzać, nakładać łyżeczką na babeczki, szprycą cukierniczą wycisnąć dekoracyjnie krem. Czekoladę zetrzeć (wystarczy pół tabliczki) i posypać nią babeczki. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po 1 wisience. Przed podaenim schłodzić aby kremładnie sie ustał.