Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem z mlekiem w proszku i cappuccino
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce około 30 minut.
2. Wylepianie foremek: Po tym czasie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiamy nim metalowe foremki do pieczenia babeczek. Nakłuwamy widelcem dno babeczek.
3. Pieczenie: Babeczki układamy na blaszkach pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Gorące zdejmujemy z foremek i studzimy.
4. Krem: Do misy miksera dajemy serek i śmietankę kremówkę, miksujemy kilka kilka minut aż uzyskamy puszystą masę, dodajemy kawę i mleko w proszku, miksujemy do połączenia się składników.
5. Napełnianie i podanie: Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i napełniamy nim kruche babeczki, można również napełniać łyżką. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
6. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyjdzie nam około 24 sztuk babeczek.
2. Wylepianie foremek: Po tym czasie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiamy nim metalowe foremki do pieczenia babeczek. Nakłuwamy widelcem dno babeczek.
3. Pieczenie: Babeczki układamy na blaszkach pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Gorące zdejmujemy z foremek i studzimy.
4. Krem: Do misy miksera dajemy serek i śmietankę kremówkę, miksujemy kilka kilka minut aż uzyskamy puszystą masę, dodajemy kawę i mleko w proszku, miksujemy do połączenia się składników.
5. Napełnianie i podanie: Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i napełniamy nim kruche babeczki, można również napełniać łyżką. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
6. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyjdzie nam około 24 sztuk babeczek.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam, są pyszne :)