Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kremem z serka homogenizowanegoKorpusy:
Przesianą mąkę należy połączyć z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z bardzo zimnym masłem. Następnie w całości zrobić dołek i wbić w niego żółtka. Wszystko razem energicznie oraz szybko zagnieść. Powstałe ciasto schłodzić przez około 60 minut.
Po tym czasie cienko je rozwałkować i powycinać z placka okręgi, które powinny być odrobinę większe od średnicy foremki. Okręgami wylepić wysmarowane tłuszczem foremki. Blaszki z ciastem wstawić do lodówki na około 30 minut. Ciasto przed pieczeniem ostrożnie ponakłuwać za pomocą widelca.
Korpusy piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 190-200 stopni i jeszcze ciepłe delikatnie powyjmować z foremek.
Krem:
Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i na końcu delikatnie połączyć z serkiem. Otrzymany krem powinien być gęsty, ale schodzony w lodówce będzie miał bardziej stabilną formę.
Korpusy napełnić kremem.
skuter5
robaczek