Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem z masła orzechowego
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy do uzyskania grudek wielkości kaszy. Kolejno dodajemy cukier puder, żółtka, chwilkę siekamy nożem i zagniatamy kruche ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy ją na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Foremki do babeczek smarujemy cienką warstwą masła, najlepiej za pomocą pędzelka. Z placka wycinamy okrągłe kształty i wypełniamy nim foremkę. Babeczki nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut aż się zarumienią. Do naczynia wkładamy masło orzechowe i miękkie masło. Miksujemy aż do połączenie składników. Gdy masa będzie gładka i jednolita dodajemy stopniowo cukier puder i kremówkę. Miksujemy na wolnych obrotach aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Można dodać do kremu szczyptę soli. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki. Orzeszki siekamy drobno i posypujemy nim każdą babeczkę. Smacznego Babeczki najlepiej smakują schłodzone.
marietta