Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem z masła orzechowego
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy do uzyskania grudek wielkości kaszy. Kolejno dodajemy cukier puder, żółtka, chwilkę siekamy nożem i zagniatamy kruche ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy ją na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Foremki do babeczek smarujemy cienką warstwą masła, najlepiej za pomocą pędzelka. Z placka wycinamy okrągłe kształty i wypełniamy nim foremkę. Babeczki nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut aż się zarumienią. Do naczynia wkładamy masło orzechowe i miękkie masło. Miksujemy aż do połączenie składników. Gdy masa będzie gładka i jednolita dodajemy stopniowo cukier puder i kremówkę. Miksujemy na wolnych obrotach aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Można dodać do kremu szczyptę soli. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki. Orzeszki siekamy drobno i posypujemy nim każdą babeczkę. Smacznego Babeczki najlepiej smakują schłodzone.
![Babeczki z kremem z masła orzechowego Babeczki z kremem z masła orzechowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-184420.jpg)
![Babeczki z kremem z masła orzechowego Babeczki z kremem z masła orzechowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-184421.jpg)
![Babeczki z kremem z masła orzechowego Babeczki z kremem z masła orzechowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-184422.jpg)
![Babeczki z kremem z masła orzechowego Babeczki z kremem z masła orzechowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-z-kremem-z-masla-orzechowego-184423.jpg)
marietta