Sposób przygotowania:
Babeczki z makiem
Składniki temperatura pokojowa.
Do naczynia dodać wszystko od razu: mąką tortowa, proszek do pieczenia, cukier, jajka, aromat migdałowy, olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko utrzeć na gładką, dość gęstą masę z 2 minuty.
Do foremek na babeczki włożyć papilotki, łyżką napełniać do połowy ciastem, nałożyć łyżką porcję masy makowej, i resztą ciasta nakryć mak.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babeczki piec z 25 - 30 minut na złocisto.
Upieczone babeczki polukrować i posypać posypką, wystudzić.
Do naczynia dodać wszystko od razu: mąką tortowa, proszek do pieczenia, cukier, jajka, aromat migdałowy, olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko utrzeć na gładką, dość gęstą masę z 2 minuty.
Do foremek na babeczki włożyć papilotki, łyżką napełniać do połowy ciastem, nałożyć łyżką porcję masy makowej, i resztą ciasta nakryć mak.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babeczki piec z 25 - 30 minut na złocisto.
Upieczone babeczki polukrować i posypać posypką, wystudzić.