Sposób przygotowania:
Babeczki waniliowe z makiem
Margarynę roztopić i ostudzić. Wlać mleko, wbić jajka oraz aromat waniliowy, wymieszać wszystko.
Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak.
Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.
Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ).
Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut.
Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak.
Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.
Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ).
Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut.
Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.