Sposób przygotowania:
Babeczki z masą makową
Przygotowanie ciasta na babeczki. Masło zimne kroimy nożem w kostkę albo siekaczką. Do miski dajemy mąkę cukier puder, sól, śmietanę, wbijamy jajka i dodajemy posiekane zimne masło, wyrabiamy ciasto które chłodzimy.
Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy krążki żeby pasowały do foremki na muffinki.
Foremkę na muffinki smarujemy rozpuszczonym masłem posypujemy bułką tartą.
Do każdej foremki wkładamy krążek dociskamy do boków. Spód nakłuwamy widelcem.
Z ciasta wycinamy krążki wielkości góry foremki, w środku wycinamy gwiazdkę.
Babeczki napełniamy masą makową na górę każdej babeczki dajemy wycięty krążek.
Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor około 40 minut.
Zimne babeczki można ozdobić polewą czekoladową. POLECAM!!!
Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy krążki żeby pasowały do foremki na muffinki.
Foremkę na muffinki smarujemy rozpuszczonym masłem posypujemy bułką tartą.
Do każdej foremki wkładamy krążek dociskamy do boków. Spód nakłuwamy widelcem.
Z ciasta wycinamy krążki wielkości góry foremki, w środku wycinamy gwiazdkę.
Babeczki napełniamy masą makową na górę każdej babeczki dajemy wycięty krążek.
Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor około 40 minut.
Zimne babeczki można ozdobić polewą czekoladową. POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję to ulubione babeczki mojego męża ;)