Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z nutellą i bezą orzechowąPrzygotowanie ciasta:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkiem na puch. Mąkę przesiać. Wyłożyć utartą masę na mąkę i szybko zarobić ciasto, na koniec dodać sok i skórkę z cytryny i jeszcze raz wyrobić ciasto.
Następnie rozwałkować je na grubość 3- 5 mm i wylepić nim metalowe foremki na babeczki.
Na ciasto do środka każdej babeczki dać po troszkę nitelli ( po ok. 1/2 łyżeczki).
Przygotowanie bezy:
Ubić białka na sztywno,utrwalić je cukrem pudrem.
Masę delikatnie wymieszać z mąką wymieszaną z mielonymi orzechami.
Foremki z ciastem wypełnić bezą orzechową.
Babeczki piec w nagrzanym piekarniku w 180-190 stopniach przez ok. 20 min.
Gorące delikatnie wyjmować z foremek.wystudzić i udekorować polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu.