Sposób przygotowania:
Babeczki pszenno kukurydziane z suszonymi śliwkami
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru. Obie mąki przesiać dodać żółtka utarte z cukrem, letnie mleko, rozczyn, wyrobić ciasto ręką.
Dodać olej, czarny sezam, żurawinę, posiekane migdały, orzechy i dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Śliwki zalać gorącą wodą po 10 minutach odcedzić, lekko obsuszyć. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki ciasta lekko rozpłaszczyć nałożyć jedną lub dwie śliwki, zlepić ciasto w kulkę i umieścić w wysmarowanej formie na muffiny.
Pieczemy w 170-180 C do lekkiego przyrumienienia.
Dodać olej, czarny sezam, żurawinę, posiekane migdały, orzechy i dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Śliwki zalać gorącą wodą po 10 minutach odcedzić, lekko obsuszyć. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki ciasta lekko rozpłaszczyć nałożyć jedną lub dwie śliwki, zlepić ciasto w kulkę i umieścić w wysmarowanej formie na muffiny.
Pieczemy w 170-180 C do lekkiego przyrumienienia.