Sposób przygotowania:
Babeczki z musem owocowym
WYKONANIE: - Owoce (mrożone rozmrozić) zmiksować blenderem- tak aby powstał mus. Do musu dodać 3 łyżki cukru pudru i dokładnie wymieszać. - Biszkopty przekroić na pół (lub odkroić około 3/4 ich wysokości- w zależności od wysokości naczynek) - Żelatynę wsypać do garnuszka, dodać 2 łyżki soku z cytryny oraz 4 łyżki musu. Całość cały czas mieszać i podgrzewać na małym ogniu, do momentu całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Do rozpuszczonej żelatyny dodać jeszcze 2 łyżki musu, dokładnie wymieszać i dodać do całości przygotowanego musu. - Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z 5 łyżkami cukru pudru. Partiami dodawać do niej mus owocowy i delikatnie mieszać. - Krem wyłożyć do wcześniej przygotowanych foremek. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.Smacznego :)