Sposób przygotowania:
Babeczki z niespodzianką
Do mąki dodaję masło, które siekam nożem i resztę składników, zarabiam ciasto, formuję kulę i wkładam do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkowuję i wykrawam szklanką koła. Foremki smaruję masłem i posypuję bułką tartą. Wylepiam ciastem i piekę w 190 st. C przez 15 minut. Krem: miksuję masło z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie dodaję po jednej łyżce zimny budyń. Gotowym kremem napełniam babeczki, wyrównuję wierzch. Banany obieram i kroję w grube plastry. Po jednym plasterku wciskam w krem do środka babeczki. Galaretkę przygotowuję w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu. Wylewam na płaską formę wyłożoną folią spożywczą i odstawiam do stężenia. Kiedy zastygnie szklanką wykrawam koła i taki plaster galaretki nakładam na wierzch babeczki. Ewentualnie posypuję kolorową posypką cukrową. Smacznego!!!