Sposób przygotowania:
Babeczki z seremETAP 1:
Masło stopić i przestudzić, mleko lekko podgrzać. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z cukrem, drożdżami oraz szczyptą soli.
Do suchych składników dodać ciepłe mleko, sok cytrynowy oraz jajka i zacząć zagniatać w trakcie dodać masło i wyrobić gładkie ciasto, następnie posypać ciasto delikatnie mąką, przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Biały ser utrzeć z cukrem w trakcie dodać proszek budyniowy i na koniec rodzynki ( ja ich wcześniej nie moczyłam)
Kruszonka:
Masło rozcierać z cukrem i mąka do momentu uzyskania sypkiej kruszonki.
ETAP 3:
Wyrośnięte ciasto wyjąć na podsypany mąką blat, utoczyć wałek i pociąć na 12 porcji z każdej porcji uformować placuszek,
ETAP 4:
ułożyć na nim porcję nadzienia i zwinąć tak, aby nadzienie było w środku.
ETAP 5:
Formę do muffin wyłożyć papilotkami i ułożyć w nich uformowane bułeczki, miejscem sklejania na dno. Bułeczki po wierzchu posmarować jajkiem i posypać kruszonką, odstawić do podrośnięcia.
Piec w temp. 180 st około 25 minut.