Sposób przygotowania:
Słone babeczki z pieczarkami
Miksujemy wszystkie suche składniki na ciasto. Następnie dodajemy smalec i resztę składników oraz łyżkę wody. Gdy masa zaczyna się zbijać, przekładamy do miski lub na blat i szybko zagniatamy kulę ciasta. Gotowe zawijamy w folię i schładzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy na niej cebulę. Gdy ta się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pierzem i majerankiem, dodajemy również drobno posiekane orzechy. Foremki wysmarowane tłuszczem i wysypane mąką wylepiamy ciastem.Każdą taką babeczkę napełniamy do równości nadzieniem. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 min. Gdy brzegi babeczek się zarumienią, wyłączamy piekarnik i dekorujemy serem oraz pomidorkami. Zostawiamy jeszcze w gorącym piekarniku jakieś 10 min.