Sposób przygotowania:
Kremowe rurki dla łasuchów
W misie robota z nożem do siekania umieścić składniki na ciasto i siekać aż wszystko się połączy. Ciasto wyjąć z misy, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około godzinę.
Gdy ciasto się chłodzi ugotować budyń. 2/3 mleka zagotować w garnku z cukrem a resztę mleka wymieszać z żółtkiem i mąkami.
Gdy mleko się zagotuje wlać do niego mieszankę i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia. Gotowy zakryć szczelnie folią spożywczą i wystudzić.
Po upływie potrzebnego czasu wyjąc ciasto z lodówki, podzielić na dwie części i wałkować na prostokątne placki o grubości około 1,5 mm.
Foremki do rurek natłuścić olejem. Placek pociąć radełkiem lub nożem na 10 pasków i nawijać każdy na foremkę zaczynając od węższej strony do szerszej tak aby ciasto nachodziło na siebie.
Foremkę z ciastem tak chwycić aby łączenie było na górze i obtoczyć rurkę w cukrze a potem łączeniem do dołu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak samo zrobić z drugą porcją ciasta.
Rurki piec około 15-17 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone wystudzić i zdjąć z foremek
Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać do niego porcjami budyń, mieszać aż masa będzie gładka. Za pomocą szprycy napełnić rurki kremem. Smacznego.
Gdy ciasto się chłodzi ugotować budyń. 2/3 mleka zagotować w garnku z cukrem a resztę mleka wymieszać z żółtkiem i mąkami.
Gdy mleko się zagotuje wlać do niego mieszankę i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia. Gotowy zakryć szczelnie folią spożywczą i wystudzić.
Po upływie potrzebnego czasu wyjąc ciasto z lodówki, podzielić na dwie części i wałkować na prostokątne placki o grubości około 1,5 mm.
Foremki do rurek natłuścić olejem. Placek pociąć radełkiem lub nożem na 10 pasków i nawijać każdy na foremkę zaczynając od węższej strony do szerszej tak aby ciasto nachodziło na siebie.
Foremkę z ciastem tak chwycić aby łączenie było na górze i obtoczyć rurkę w cukrze a potem łączeniem do dołu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Tak samo zrobić z drugą porcją ciasta.
Rurki piec około 15-17 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone wystudzić i zdjąć z foremek
Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać do niego porcjami budyń, mieszać aż masa będzie gładka. Za pomocą szprycy napełnić rurki kremem. Smacznego.