Sposób przygotowania:
Cynamonowe babeczki z jabłkami
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wsypać cynamon, cukier puder, dodać zmiksowany lub przemielony w maszynce ser twarogowy, żółtka, spirytus i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm i wykleić przygotowane foremki babeczek. Do każdej foremki z ciastem włożyć łyżeczkę powideł. Umyte jabłka ze skórką przekroić na połówki, nożem lub obieraczką do warzyw kroić cienkie plasterki. Układać na powidełkach wewnątrz foremek w taki sposób aby utworzyć różyczki. Foremki z babeczkami ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15-20 minut w temp 180 stopni.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm i wykleić przygotowane foremki babeczek. Do każdej foremki z ciastem włożyć łyżeczkę powideł. Umyte jabłka ze skórką przekroić na połówki, nożem lub obieraczką do warzyw kroić cienkie plasterki. Układać na powidełkach wewnątrz foremek w taki sposób aby utworzyć różyczki. Foremki z babeczkami ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15-20 minut w temp 180 stopni.
-Natka-
jaNina
zbysiowa
gosia56
edytaha
Reniz