Sposób przygotowania:
Babeczki z pikantnym farszem
Na stolnicę przesiewamy mąkę, wbijamy jako, dodajemy zimne masło, śmietanę oraz sól, zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki, ciasto cienko wałkujemy, wylepiamy nim wysmarowane tłuszczem foremki.
Układamy na blasze do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 15-20 minut, ostudzone wyjmujemy z foremek. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, wszystkie składniki przekładamy do miski, trochę sera żółtego odkładamy do posypania na wierzch, farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili.
Upieczone babeczki wypełniamy przygotowanym farszem, wierch posypujemy serem żółtym. Babeczki układamy na blasze do pieczenia, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut.
Przed podaniem babeczki polewamy ketchupem.
Układamy na blasze do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 15-20 minut, ostudzone wyjmujemy z foremek. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, wszystkie składniki przekładamy do miski, trochę sera żółtego odkładamy do posypania na wierzch, farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili.
Upieczone babeczki wypełniamy przygotowanym farszem, wierch posypujemy serem żółtym. Babeczki układamy na blasze do pieczenia, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut.
Przed podaniem babeczki polewamy ketchupem.
marietta