Sposób przygotowania:
Babka biszkoptowa z truskawkami
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Do miski wybijamy jajka i wsypujemy cukier, dodajemy aromat waniliowy. Miksujemy na puszystą masę. Wlewamy olej i wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.
Od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki z każdej strony posypujemy delikatnie mąką.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy połowę ciasta, układamy połowę truskawek, pozostałe ciasto i truskawki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 -1,15 minut do suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki z każdej strony posypujemy delikatnie mąką.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy połowę ciasta, układamy połowę truskawek, pozostałe ciasto i truskawki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 -1,15 minut do suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.