Sposób przygotowania:
Babka Malibu z truskawkami
Babka: Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Odmrozić truskawki- najlepiej na sitku ustawionym na miseczce. Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Miksując dodawać jajka, a następnie wlać likier Malibu. Odjąć 2 łyżki mąki, a resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać. Masę przelać do formy na babkę (wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną lub mąką), a na wierzchu ułożyć truskawki uprzednio odmrożone, osuszone na papierowym ręczniku i obsypane odłożoną mąką. Piec około 60 minut. Po upieczeniu pozostawić w formie przez 10-15 minut, a następnie studzić na kratce. Lukier: 2 łyżki soku powstałego z odmrożenia truskawek wymieszać z cukrem pudrem i polać babkę.