Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i truskawkami
3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
Biszkopt:
W misie miksera umieścić białka, Dodać sól i obić z cukrami na puszystą masę. Ciągle miksując dodawać po 1 żółtku, następnie dodać aromat, proszek oraz obie mąki. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec w 175 stopniach około pół godziny.
Krem:
W misie miksera umieścić śmietankę, mascarpone, cukier puder. Zmiksować, pod koniec dodać śmietan-fix, zmiksować. Wyłożyć na krem.
Na krem wyłożyć pokrojone truskawki oraz galaretkę. Schłodzić w lodówce całą noc.
Biszkopt:
W misie miksera umieścić białka, Dodać sól i obić z cukrami na puszystą masę. Ciągle miksując dodawać po 1 żółtku, następnie dodać aromat, proszek oraz obie mąki. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec w 175 stopniach około pół godziny.
Krem:
W misie miksera umieścić śmietankę, mascarpone, cukier puder. Zmiksować, pod koniec dodać śmietan-fix, zmiksować. Wyłożyć na krem.
Na krem wyłożyć pokrojone truskawki oraz galaretkę. Schłodzić w lodówce całą noc.
Czekoladka 2