Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ciasto wisienka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto ma ochotę na coś słodkiego do kawy? zapraszam na szybkie w przygotowaniu ciasto, ciasto bez pieczenia, przekładane wisienkami a masą mascarpone.

Ciasto wisienka

Składniki:

Ciasto wisienka

 

  • 80 g herbatników kakaowych
  • 660 ml śmietany 30%
  • 500 g mascarpone
  • ½ szk. cukru
  • 200 g wiśni mrożonych
  • 24 g śmietanex
  • Migdały do posypki

Sposób przygotowania:

Ciasto wisienka

I

Ciasto Wisienka
Przygotownie spodu ciasta oraz przygotowanie masy.

1. Herbatniki układam na dnie formy.
2. Śmietany ubijam na sztywno mikserem, następnie dodaję mascarpone i śmietanex.

II

Ciasto Wisienka

3. 1/3 masy wykładam na ciastka, na masie układam połowę wiśni.
4. Na wiśnie wykładam ponownie masę, pozostałe wiśnie, pozostałą masę i posypuję migdałami.
5. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego