Sposób przygotowania:
Owocowa babka z malinamiETAP 1:
Do miski wbijam białka ubiła na sztywno, dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam, dodaję stopniowo żółtka, ubijam. Przesiewam mąki i mieszam delikatnie. Wylewam na blaszkę na papier o wymiarach 31*28 cm. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni i piekę 15-20 minut.
ETAP 2:
Po wyjęciu z piekarnika odrywam papier i układam biszkopt w keksówce.
ETAP 3:
Pure z moreli mieszam z jogurtem, i rozpuszczoną żelatyną.
ETAP 4:
Lekko stężoną wylewam na biszkopt.
Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wody. Lekko stężoną wylewam na zastygnięty mus morelowy. Dodaję maliny, borówki. Wstawiam do lodówki na noc.
mocsłodkości