aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Babka chlebowa wg aqua65

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza babka chlebowa

Babka chlebowa wg aqua65

Składniki:

Babka chlebowa wg aqua65

 

  • 1 szklanka maki chlebowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 30 dkg cukru
  • 12 jaj
  • korzenie
  • smażona skórka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Babka chlebowa wg aqua65
Wysuszony chleb razowy utłuc na mąkę i przesiać żółtka utrzeć z cukrem do białości stale mieszając dodawać korzenie pokrajaną smażoną skórkę pomarańczową białka ubite na pianę oraz mąkę chlebową i ziemniaczaną wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej przesianą tartą bułką piec babkę ok 1 godziny w umiarkowanie gorącym piekarniku wyjmować ostrożnie aby nie opadła. smacznego

Tagi:

mak