krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Babka kisielowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Babka kisielowa

Składniki:

Babka kisielowa

 

  • kostka margaryny (Palma
  • Kasia)
  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 Kisiele WINIARY (smak według uznania)
  • 2 i 1/2 szkl. mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Babka kisielowa
Margarynę utrzeć (można za pomocą miksera) na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Nastepnie stopniowo dodawać mąkę, wymieszaną z Kisielami i proszkiem do pieczenia, wciąż ucierając. na koniec dodać ibitą na sztywno pianę z 6 białek. wymieszać delikatnie z masą i wylać do wysmarowanej formy.
Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka