Sposób przygotowania:
Babka na ajerkoniaku
Stopić margarynę i pozostawić do przestygnięcia.
Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dolać płynny tłuszcz oraz likier jajeczny. Ponownie krótko zmiksować do wyrównania konsystencji. Mąkę pszenną połaczyć ze skrobią ziemniaczaną, dosypać proszek do pieczenia. Wsypać do mokrej mieszanki i razem zmiksować, aby nie pozostały żadne grudki mąki.
Do przygotowanej formy babkowej z kominkiem wlać ciasto i wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 45-60 minut w temp. 160*C z termoobiegiem. Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Ostuzdzić na kratce - przed podaniem posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem albo oblać stopioną czekoladą.
Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dolać płynny tłuszcz oraz likier jajeczny. Ponownie krótko zmiksować do wyrównania konsystencji. Mąkę pszenną połaczyć ze skrobią ziemniaczaną, dosypać proszek do pieczenia. Wsypać do mokrej mieszanki i razem zmiksować, aby nie pozostały żadne grudki mąki.
Do przygotowanej formy babkowej z kominkiem wlać ciasto i wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 45-60 minut w temp. 160*C z termoobiegiem. Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Ostuzdzić na kratce - przed podaniem posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem albo oblać stopioną czekoladą.