bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Desery czekoladowo-krówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne desery na bazie bitej śmietany z masą krówkową oraz ziarnami zbóż w czekoladzie. Może są dość kaloryczne ale czasami warto sobie pozwolić na małe co nieco.

Desery czekoladowo-krówkowe

Składniki:

Desery czekoladowo-krówkowe

 

  • 50 gram ziaren ekspandowanych
  • 50 gram gorzkiej
  • 330 ml. śmietany 36%
  • 0,5 puszki masy krówkowej

Sposób przygotowania:

Desery czekoladowo-krówkowe
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ziarna zbóż, dokładnie mieszamy.

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy po łyżce masy krówkowej.

Do masy dodajemy ziarna zbóż w czekoladzie, cześć ziaren odkładamy do dekoracji, mieszamy i przekładamy do pucharków lub szklanek.

Wierzch posypujemy odłożonymi ziarnami, desery przed podaniem mocno schładzamy.