czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Deser czekoladowo-kawowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kremowy deser z gorzką czekoladą i śmietaną kremówką na bazie serka ricotta, idealnie smakuje schłodzony :)

Deser czekoladowo-kawowy

Składniki:

Deser czekoladowo-kawowy

 

  • 330 ml śmietany 30%
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 250 g ricotty
  • 1 łyżka kawy mielonej
  • brzoskwinie z syropu

Sposób przygotowania:

Deser czekoladowo-kawowy
Gorzką czekoladę rozpuścić z dodatkiem 3-4 łyżek śmietanki kremówki w kąpieli wodnej. Wystudzić.

Serek ricotta zmiksować na puch, dodać czekoladę i kawę. Całość wymieszać z ubitą kremówką (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Deser przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje.

Przed podaniem deser udekorować kawałkami brzoskwiń z puszki, lub innymi owocami, ubitą śmietaną i startą czekoladą.

Smacznego :)

Tagi:

deser