Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo-kawowy
Gorzką czekoladę rozpuścić z dodatkiem 3-4 łyżek śmietanki kremówki w kąpieli wodnej. Wystudzić.
Serek ricotta zmiksować na puch, dodać czekoladę i kawę. Całość wymieszać z ubitą kremówką (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Deser przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje.
Przed podaniem deser udekorować kawałkami brzoskwiń z puszki, lub innymi owocami, ubitą śmietaną i startą czekoladą.
Smacznego :)
Serek ricotta zmiksować na puch, dodać czekoladę i kawę. Całość wymieszać z ubitą kremówką (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Deser przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje.
Przed podaniem deser udekorować kawałkami brzoskwiń z puszki, lub innymi owocami, ubitą śmietaną i startą czekoladą.
Smacznego :)
monikaT83
czarrna
Dzięki Monia :)