ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Babka pomarańczowa czarno-biała

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka jest bardzo łatwa, szybka do wykonania, bardzo smaczna, delikatna, aromatyczna pomarańczą i wilgotna.

Babka pomarańczowa czarno-biała Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Babka pomarańczowa czarno-biała

 

Sposób przygotowania:

Babka pomarańczowa czarno-biała
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wlać mleko, dodać miękką margarynę, wbić jajka i mikserem wszystko wyrobić z 4 minuty na najwyższych obrotach, ciasto ma mieć nie za gęstą konsystencję.

Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do ciasta, wymieszać mikserem.

formę do babki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką i wlać do formy 3/4 ciasta.

Do reszty ciasta wsypać kakao i wlać 4 łyżki mleka, mikserem wymieszać i wylać ciasto na do formy, widelcem delikatnie zamieszać.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babkę piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie bakę wystudzić.
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Składniki mają być o temperaturze pokojowej.
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Uważać na pestki po wyciśnięciu soku i usuną je.
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Po dodaniu kakao trzeba dolać mleka aby ciasto nie było za gęste.
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Forma musi być dobrze natłuszczona i posypana tartą bułką.
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Babka pomarańczowa czarno-biała...
Babka pomarańczowa czarno-biała...