Sposób przygotowania:
Babka pomarańczowa czarno-biała
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wlać mleko, dodać miękką margarynę, wbić jajka i mikserem wszystko wyrobić z 4 minuty na najwyższych obrotach, ciasto ma mieć nie za gęstą konsystencję.
Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do ciasta, wymieszać mikserem.
formę do babki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką i wlać do formy 3/4 ciasta.
Do reszty ciasta wsypać kakao i wlać 4 łyżki mleka, mikserem wymieszać i wylać ciasto na do formy, widelcem delikatnie zamieszać.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babkę piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie bakę wystudzić.
Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do ciasta, wymieszać mikserem.
formę do babki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką i wlać do formy 3/4 ciasta.
Do reszty ciasta wsypać kakao i wlać 4 łyżki mleka, mikserem wymieszać i wylać ciasto na do formy, widelcem delikatnie zamieszać.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babkę piec około 55 minut do suchego patyczka, w formie bakę wystudzić.