Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty i ogórków
1. Kapustę płuczemy i odciskamy z wody, drobno kroimy. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i również dokładnie odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewki obieramy, płuczemy i osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z olejem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Surówkę przed podaniem odstawiamy na jakiś czas, żeby składniki przegryzły się.
4. Po tym czasie podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Można dać więcej lub mniej oleju.
Porcja dla 4 osób.
Kapustę wystarczy wypłukać tylko raz w zimnej wodzie.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z olejem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Surówkę przed podaniem odstawiamy na jakiś czas, żeby składniki przegryzły się.
4. Po tym czasie podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Można dać więcej lub mniej oleju.
Porcja dla 4 osób.
Kapustę wystarczy wypłukać tylko raz w zimnej wodzie.
mocsłodkości
Babeczka35
Super :) Ja też :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dokładnie tak :)
skuter5