Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i warzywami
1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w małą kostkę. Marchewki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy, wrzucamy marchewkę i ponownie przesmażamy. Następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie nadmiar wody odparowujemy.
2. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Miękki dokładnie odcedzamy.
3. Do miękkich warzyw dodajemy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka i kukurydzę, mieszamy, dodajemy przyprawy i zioła i chwilę przesmażamy, tak żeby składniki dokładnie się połączyły.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
2. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Miękki dokładnie odcedzamy.
3. Do miękkich warzyw dodajemy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka i kukurydzę, mieszamy, dodajemy przyprawy i zioła i chwilę przesmażamy, tak żeby składniki dokładnie się połączyły.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.