ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso gulaszowe z indyka marynowane w musztardzie i duszone z paprykami,pieczarkami, cebulą jest idealnym daniem jednogarnkowym.

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

 

  • mięso gulaszowe z indyka 70 dag,
  • musztarda 2 łyżki,
  • olej rzepakowy 1/2 szklanki,
  • cebula 1 sztuka większa,
  • pieczarki brązowe 4 sztuki duże,
  • papryka kolorowa 5 sztuk średnie,
  • pomidory miękkie 10 sztuk,
  • kucharek 2 łyżki,
  • papryka ostra 1 mała,
  • woda 4 szklanki,
  • koperek 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

ETAP 1:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym
Marynować najlepiej całą noc w lodówce.

Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki, w misce wymieszać z musztardą i olejem, schować do lodówki na całą noc.

ETAP 2:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym
Trzeba co jakiś czas zamieszać aby się nie przypaliło.

Na rozgrzany garnek wsypać mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić, następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, wymieszać i podsmażać.

ETAP 3:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym
Najlepiek kompnują się smakowo i wizualnie papryki kolorowe.

Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kostki, wsypać do mięsa i wymieszać, podsmażać na średnim ogniu.

ETAP 4:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować pałką blendera.

ETAP 5:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

Do gulaszu wlać zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami, wlać wodę, wsypać kucharka i gotować z 15 minut na średnim ogniu.

ETAP 6:

Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnym

Na koniec wsypać posiekany koperek, podawać z czym się lubi.