Sposób przygotowania:
Indyk w musztardzie z gulaszem warzywnymETAP 1:
Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki, w misce wymieszać z musztardą i olejem, schować do lodówki na całą noc.
ETAP 2:
Na rozgrzany garnek wsypać mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić, następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, wymieszać i podsmażać.
ETAP 3:
Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kostki, wsypać do mięsa i wymieszać, podsmażać na średnim ogniu.
ETAP 4:
Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować pałką blendera.
ETAP 5:
Do gulaszu wlać zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami, wlać wodę, wsypać kucharka i gotować z 15 minut na średnim ogniu.
ETAP 6:
Na koniec wsypać posiekany koperek, podawać z czym się lubi.