Sposób przygotowania:
Babka śmietanowo-kawowa
Najpierw zmiksować margarynę z cukrem, następnie dodawać podczas miksowania po jednym jaju stopniowo, aby masa się szybko nie zwarzyła. Potem dodać szklankę kremówki lub śmietanki 30%, cztery łyżki kawy cappuccino lub Cafe Creme oraz cukier waniliowy. Po 10 min. przerwy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do dzieży i zmiksować ponownie. Formę falistą natłuścić i wysypać bułką tartą, a następnie wlać na dno blachy masę i wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 45-50 min. Przed końcem pieczenia uchylić piekarnik i wbić patyk w ciasto, sprawdzając, czy się upiekło. Jeśli tak, to wyjąć i wystudzić, a potem wybić babkę z formy na deskę lub talerz płaski. Kroić i jeść.
gosiapiotrek23