kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Babka szybka Kokolata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko, sprawnie i pysznie

Babka szybka Kokolata

Składniki:

Babka szybka Kokolata

 

 

  • 1 cukier waniliowy

 

 

  • 1,5 szklanki cukru

 

 

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia lub 1 małe opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Babka szybka Kokolata
Rozpuścić margarynę i odstawić do schłodzenia. Jajka rozbić (najlepiej schłodzone z lodówki) wsypać cukier i cukier waniliowy. Ubić mikserem ( aż będą pękać pęcherzyki). Dodać mąkę z proszkiem a na końcu roztopioną letnią margarynę . Wstawić do pieca nagrzanego do 175 stopni , Piec ok. 55 – 60 minut.

Tagi:

jajko jajka